#EngagementDates-SixPence

0
 Something old, something ____,
something ______, something ____
and a silver Sixpence for her shoe!

 #Weird-o

Priprave na zmenek #2 so potekale najdlje: numizmatiki so (kot večina zbirateljev) precej čudna bitjeca in kar težko sem prišel do kovanca, ki sem ga iskal.
Britanski kovanček sixpence od leta 1980 sicer ni več v uporabi, uporabljali pa so ga več kot 400 let! Kar nekaj časa sem posvetil iskanju enega izmed njih  – končno sem na bolhi našel malo bolj ohranjenega in gospoda naposled le prepričal, da ga ne bom preprodal in da ga čaka zelo lepa prihodnost. #weird-o

“Zakaj!?”

“Zakaj morm met to na glav? Kam me pelješ?” – Manček ni bil najbolj navdušen nad rutko, ki sem ji jo zavezal čez oči – kje je pa zaupanje, draga moja bodoča žena?! Nima pojma, da je najin 2dniaftervalentinov zmenek pravzaprav najin #2 zaročni zmenek.

Pičiva proti Piranu, kjer sva preživela najina prva dva skupna dopusta. Malo nostalgije, morska hrana, sonček, na koncu pa še darilce: majhen kovanček sixpence. Nič ji ne bo jasno!

Moja draga ima rada stvari pod kontrolo (oziroma rada misli, da jih ima), zato nenehno sprašuje, ugiba, namiguje in čaka, da bom nespretno (cmon, me sploh poznaš???) izdal lokacijo, na katero jo peljem: “Ne, ne! Ne bom ti povedal, da greva v Bohinj! Ups …”
“Točno vem, da NE greva na Gorenjsko, ker nisva peljala čez oznake na cesti!” – huh, jebe*ti DARS in njihove 21, 22 varnostna razdalja oznake – še svoje drage ne morem naplahtat.

Piran

Zapeljem v garažo in ji odprem vrata. Morski zrak ji takoj da vedeti, da sva nekje na Primorskem. Narediva nekaj korakov do razgledne točke, kjer ji odstranim prevezo in počakam na: “Waaau …” + nekaj minutno žvaljenje.
“No, tole je pa veliko boljše od tistega zadnjič, haha!” mi zabrusi takoj, ko prenehava s sluzarjenjem.

Sonce, galebi, vonj po morju in družba najlepše ženske na svetu – uživancija!
Klasika: sprehod od Tartinijevega trga do svetilnika in nazaj pa do restavracije Pavel 2 na odlično morsko kosilo.

Dan mine, kot bi mignil – za trenutek ali dva se ustaviva še v Portorožu in malo počofotava (samo z nogicami, seveda).

20839935_10213305815620745_1072306788_o (1)

Na plaži ji dam kovanček in se namuznem. Brez razlage je tole najbolj bedno darilo ever! Napol nejeverno me pogleda in reče: “Hvala …”

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

ZAROČNE DOGODIVŠČINE

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here