V Sloveniji je 820.541 gospodinjstev, ki mesečno prejemajo položnice za 12,75 €, na katerih piše “prispevek RTV”. Dvanajstkrat na leto na Kolodvorsko 2 v Ljubljani prispevamo 10.461.897,75 € prostovoljnih prispevkov, s katerimi RTV potem ustvarja nadkvalitetne vsebine in skrbi za kulturno-izobraževalni vsakdan Slovenca, ki sem ter tja poškili na TV.

125.542.773 € niti ni tako veliko za 8760 ur nadkvalitetnega programa … kajne? To je samo cca. 14.331,36 € na (enourno) oddajo! 24 ur na dan = 24 (enournih) oddaj na dan … Na RTVS namreč ni reklam in ni ponovitev oddaj, vse vsebine pa so avtorsko delo RTV Slovenija … NOT!

Povprečen Slovenec je v letu 2017 kar 215 minut na dan buljil v televizor, kar pomeni, da lahko vsak dan pogledaš celotno sago z naslovom EMA 2018 + 19 minut porničev in se še hvališ, da si pred TV manj kot “navadn folk”.

Boš gledal EMO?                                   GLEDAŠ EMO???                                   Si gledal EMO?

Ne.                                                         Ne.                                                        Ne.

Lažnivec! Vsi s(m)o gledali EMO!
Eni v soboto, drugi v nedeljo … tretji oba dneva in še v ponedeljek (ponovitev). Jaz sem jo … včeraj (časovni zamik).

Zakaj?
V zadnjih dneh sem naletel na 932 šokantnih naslovov v zvezi s “kuhinjo” na (letošnjem) izboru EMA 2018. Dejstvo je, da ne moreš šinfat, če nisi gledal – ogledal sem si nekaj sekund zmagovalnega nastopa Lee Sirk in nekaj sekund piskanja s strani (ponovnih) poražencev BQL – sedaj lahko (s)hejtam!

No, lahko bi … pa ne bom.

Ni potrebe – (tako ali drugače) kaznovani bodo vsi, ki so imeli karkoli opraviti z letošnjo EMO: smrklje, ki so glasovale za BQL, bodo kaznovane, ko pridejo računi za telefon(e), BQL sta že (spet) dobila svojo porcijo, Sirkova bo trpela 327.029×, ko bo morala zapeti isto sra*je, ki s(m)o ga izbrali za NAJboljšo pesem – pesem, ki nas bo predstavljala na Evroviziji …
Vsi ostali pa bomo jeb*li ježka še naslednjih XY let – vsak mesec, na obroke (12,75 €).

Hecam se – samo do naslednjega leta, ko bomo “izbrali” nov glasbeni zmazek … in potem do naslednjega leta, ko bomo …

“Hvala, ne!”

________________________

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____
naslovna fotka

Deli: