ZakoncaAndrejc: Wings for Life WorldRun 2016

0

Sedim na WC školjki in razmišljam … ne gre za neke globoke misli, razmišljam pač, kako se bom pobral in prestavil nazaj na kavč.
Yup, srede so je*ene – sploh tiste, ki sledijo športnim nedeljam! (a dojemaš: tri dni je že minilo?!)

13120459_806545982810751_1515259556_o (1)

Predvčerajšnjim je končno prišla s soncem obsijana nedelja, ko sem KONČNO lahko pokoristil darilo, ki sem ga za valentinovo prejel od Mance. (… ne, ni kupon za sex, haha)

“Wings for Life WorldRun: Tečemo za tiste, ki tega ne morejo.

Vse se je pričelo z enostavno, a vznemirljivo idejo ob prestopanju letala na moskovskem letališču: Kaj če bi ves svet tekel hkrati? Vsi, ves svet, na isti dan, ob istem času. Tekmovanje epskih razsežnosti, kjer bi na koncu ostal en sam tekač. Je možno? Je.”

Kot sem že omenil, prijavnino na dobrodelni tek Wings for Life WorldRun mi je podarila žena. Best gift ever – malo dobrodelne note, rekreacija, druženje in zabava – can’t beat that! (tudi s kuponom za sex … težko 😀 )

sdfsdfs

_____

Na srečo donacija ni (v celoti) odvisna od števila pretečenih kilometrov … Mančina poškodba in moja matura (kadar spravim nekaj energije iz sebe, gre le-ta v učenje, zato je getting in shape, ki ga planiram vsako leto, SPET na stranskem tiru …) sta malce spremenila načrte za najin prvi Wings for Life WorldRun. Plan je bil, da se res “nabildava” in odtečeva eno solidno razdaljo … No, včeraj sem tekel prvič v letu 2016!

_____

“Sliki naju!” se zadere in se že stiska z gospodom Pahorjem – a ta model kdaj NE teče?
Slikca narejena, stisk roke in “dobr laufite”, to je to: polepšal sem mu dan!
Ni pač vsak dan, da se lahko slikaš z eksistenco, ki ustvarja tale blog IN njegovo prelepo ženo – včasih se pa res splača biti predsednik države! 😉

3

_____

Sva na štartu.
Manca je v nekem čudnem hypu – vsa naspidirana, Garmin ji kaže 125 utripov na minuto … 3, 2, 1 – gremo!

Vsi me prehitevajo.

Po levi in desni, nekateri tudi napol skozi mene (zakaj dfu*k se je treba komolčkat?!) … Pospešiva tempo in auč! Peče me leva noga: stegno, koleno, mečni del in gleženj, peta in podplat …
Neumen čevelj se noče odvezati, Manca je že ujela ritem in nič ne kaže na to, da bom prav kmalu dobil kakšen izgovor, da bi se lahko malo ustavil.
“A si dobr?”
“Nama kr gre, an?”
“Tele pajkice so zakon!”
“Kako je fajn vreme …”

“NEHI FAKIN GOVORT! Un delček telesa, levo od popka, ki me boli vsakič, ko malo bolj hitro stopim in zraven kaj povem, je edina stvar v/na mojem telesu, ki me (še?) ne peče!” si mislim prav potiho in z nasmeškom na obrazu momljam “mhm-mje”.

5

_____

Bližava se oznaki, ki nakazuje pretečenih 5.000 metrov (se mi zdi, da se tole ful boljše/več sliši kot pa 5 km). “Sva rekla 5 km, ane?”
Rahlo pospeši in odvrne nekaj v smislu, da jo lahko počakam tam pri znakcu, ona gre pa še malo naprej – ITAK!

Oziram se nazaj, Manca pogleduje na uro: “a je že avto?!” (tekači zaključijo s “tekmovanjem” v trenutku, ko jih ujame Wings for Life WorldRun avto, ki štarta 30 minut po štartu tekačev in nato v naprej določenih intervalih povečuje hitrost, dokler ne ujame še zadnjega oziroma v tem primeru – prvega tekmovalca/ke).

Adrenalin ji je zje*al logiko – “… avto štarta čez 2 minuti, kako bi že lahko bil tu?”
Žena vseeno pospeši in že goltam vodo ter se bašem z banano na mestu, kjer sem mislil, da bom zaključil svojo prvo Wings for Life WorldRun avanturo. “GREMO!”

Ves čas nas spremlja rešilni avto, v katerem sedi malce preveč atraktiven reševalec, kar hitro opazi skupina tekačic, ob katerih tečeva. Glasnemu vzklikanju se pridruži tudi moja boljša (?) polovica in postane mi jasno, kako je videti, kadar tipi žvižgajo za kakšno hudo bejbo – dame, prosim za malo diskretnosti!
Pospešujem …

_____

Nisem slikal oznake za 6, niti tiste za 7 in niti tiste za 8 pretečenih kilometrov. Mimo 9. oznake sva celo malo pospešila in na koncu je na mojo vzpodbudo: “Ajde, gremo!” (namenjeno izključno Manci) napol v šprintu cca. 10 ljudi priteklo do oznake 10 kilometrov.

234

PROUD!

_____

Ravno, ko sva se poslikala, je mimo nas pripeljal avto, v katerem je nasmejani Filip Flisar nekaterim prinašal srečo (tistim, ki so komaj čakali na odrešitev v obliki Wings for Life WorldRun avtomobila) in spet drugim žalost (tistim, ki so še imeli energijo in so želeli še izboljšati svoj rezultat).

No, midva sva bila nekje vmes: srečna, ker je bilo konec in srečna, da sva pretekla 5.000 metrov VEČ, kot sva si na začetku zadala!

_____

“Greva na bus, preden se uščije?”
Popijeva vsak par kozarcev vode, saj je ostalih priboljškov zmanjkalo (majhen minusek organizatorjem – nisem bil med zadnjimi pa sem vseeno ostal brez pomaranče/banane) in se spokava na bus – preden se je ulilo.

kjhgfd

_____

Vso pot nazaj voham jagode, ki jih je nekje med postajo za 9 in 10 km kupila ena od avstrijskih tekačic. GRRR!
Izstopiva na Konzorciju, vsa zmrznjena (vmes se je kar precej ohladilo + dež + veter), pobereva svoje stvari iz garderobe, kjer ponovno ni nobenega čakanja (kapo dol!), in se spokava na troŁo.

Čudovita nedelja: športno druženje v zasedbi #zakoncaandrejc, nov (športni) osebni dosežek (do sedaj še nikoli nisem pretekel 10 km v enem kosu), malo dobrodelnosti in sonček = perfekcija.

Hvala organizatorjem Wings for Life WorldRun, ženi za čudovito darilo in seveda povabilo vsem vam: prijave za Wings for Life WorldRun 2017 ŽE potekajo (klik, klik)!

Tekači na letošnjem Wings for Life WorldRun so skupaj pretekli kar 1.255.000 kilometrov in zbrali 6.600.000 evrov!!!

p.s.

Sreda je, moja stegna pa še vedno jokajo!

_____

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

 

VIDEO

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here